15 Ekim 2013 Salı

ios 7 ile Gelen gizli özellikler



İos 7 güncellemesiyle beraber genel görünüm ve kullanımı  baştan aşağı değişti diyebiliriz. Önceki yazılıma göre daha sade bir havaya sahip oldu. Daha önceden ios kullanan kullanıcılar pek yabancılık çekeceğine benzemiyor. Başlangıç ekranına fazla değişiklik yapmayan Apple kısayollar sesler ve görüntü kalitesi aynen korunuyor. 

Daha detaylı özelliklere bakalım birazda:
* Saat ikonuna biraz dikkatli bakmalısınız. İkonu özelleşmiş ve saniyesi bile gözüküyor. Şu anki saati gösteriyor.
*Bir çok uygulamayı bir hareketinizle kapatabilirsiniz. Nasıl mı? Cihazınızın ekran tuşuna 2 kere dokunun karşınıza çalışan uygulamalar çıkacak. üç parmağınızı kullanarak 3'ünüde kapatabilirsiniz.
* İkonlarınızı belirgin hale getirin. Ana ekrandaki yazıların kalın yaparak okunmasını kolaylaştırabilirsiniz. Ayarlar > Genel Ayarlar > Erişilebilirlik 'kalın yazı' yı etkinleştirebilirsiniz.
* iphone ios 7 ile numara ya da sms engelleme: Ayarlar > Telefon > Engellenen ile numaraları engelleyebilirsiniz.

*Harita uygulamasında gece modu
Gece otomobil kullanırken harita uygulamasına ihtiyaç duydunuz. Ancak iPhonuzun ekran ışığı gözünüzü olabilir. iOS 7 ile bu durumu ortadan kalktı.
Artık harita platformu daha koyu bir arabirime sahip olabiliyor. Üstelik bunu iOS aygıtınızda yerleşik olan ortam ışığı sensöründen yararlanarak otomatik olarak yapıyor. 


* iphone ios 7 ile pusula daha da gelişti. iOS 7 ile Compass(pusula) isimli uygulamaya su terazisi özelliği eklendi. Uygulamaya girdikten parmağınızı sağa doğru kaydırarak ikinci ekrana geçtiğinizde bu bölüme gelebiliyorsunuz.
* Siri ayarları ile iphone ses ile kontrol edin. 'mesaj aç' 'wifi kapa' komutları ekleyebilirsiniz...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder